Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
ÁSZF

A SEPA UNIO KFT. üzletszabályzata, általános szerződési feltételei és adatvédelmi szabályzata

Jelen üzletszabályzat a SEPA UNIO Kft. (székhelye: 2040 Budaörs, Zombori u. 16G., adószáma: 11863588-2-13) - továbbiakban: Szolgáltató/Vállalkozás - és a SEPA UNIO Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Fogyasztó - a továbbiakban: Fogyasztó - jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Fogyasztó a továbbiakban együttesen: Felek).

 

1.      Cégadatok

Cégnév:        SEPA UNIO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Adószám:      11863588-2-13

Cégjegyzékszám:    13-09-139649

Postacím:      8000 Székesfehérvár, Palotai út 4.

Telefon:        +36 20 40 97 440

E.mail:           cipomarkabolt@gmail.com


2.      Általános rendelkezések

A webshopban közzétettek nem minősülnek ajánlatnak. A SEPA UNIO Kft. fenntartja a jogot, hogy az árukészlet aktuális állapotára tekintettel a vásárlónak a webáruházon keresztül leadott megrendelését visszautasítsa, ha az nem teljesíthető. A SEPA UNIO Kft. az egyes termékek vonatkozásában – különös tekintettel az aktuális akciókra is – fenntartja az árváltozás jogát. SEPA UNIO Kft. rögzíti, hogy a webáruház által automatikus visszaigazoló üzenet nem tekinthető sem aláírt, írásbeli szerződésnek, sem pedig a vásárló által a SEPA UNIO Kft-nek tett vételi ajánlat elfogadásának. SEPA UNIO Kft. törzsvásárlói programjában megadott kuponkód kizárólag teljes árú termékek megrendelésekor használható fel, kampányainkban meghirdetett akciós árakkal, vagy egyéb kedvezményekkel nem vonható össze.

3.      Regisztráció

A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az áruház kényelmi szolgáltatásaink és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük.  Honlapunkon regisztráció nélkül is leadható megrendelés.

4.      Szállítási és fizetési feltételek

a.    Fizetési információk

A vásárló a webáruházunkon keresztül leadott megrendelést a csomag kézhezvételekor, utánvéttel a futárnak fizeti, vagy előre banki átutalással teljesíti. A vételár minden esetben a megrendelt áru mellett található fogyasztói ár, amely az ÁFÁ-t tartalmazza.

A megrendelt termékek vételárán felül a következő költségek kerülnek felszámításra:

A.) A házhoz, munkahelyre, átvételi pontra, vagy megrendelő által megadott tetszőleges címre történő kiszállítás 6.000 Ft értéket meghaladó vásárlásnál 100%-ban díjmentes, a szállítási költséget a Cipőker webáruház átvállalja!

B.) 6.000 Ft értéket el nem érő vásárlás esetén egységesen 1.380.- Ft szállítási díj felszámításra és a megrendelő e-számláján automatikusan kiszámlázásra kerül!

C.) A
 megrendelő által benyújtott elállás és kicserélési igény esetén, a használatba nem vett és eredeti dobozában visszaküldött áru helyett kiválasztott csereterméket Cipőker webáruház díjmentesen szállítja ki, de az esetlegesen előforduló második és további cserék esetén a meghatározott 1.380.- Ft szállítási költséget felszámítja és kiszámlázza a megrendelő felé. 

 

Bankkártyás fizetési lehetőség:

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

 

                 b.        Szállítási információk

Szállítási határidő általában a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-5 munkanap, mely szállítási idő egyedi esetekben meghosszabbodhat. A várható szállítási időről a megrendelés feldolgozását követően visszaigazolást küldünk.

A külön leadott megrendeléseket nem áll módunkban egy csomagként kezelni.

Az áruházunkban megrendelt árukat a Magyar Posta csomagküldő szolgálata kézbesíti 10 napos őrzéssel. A cég 1 alkalommal keresi fel a vásárlót és próbálja meg az utánvételes csomagot személyesen kézbesíteni. Az első sikertelen alkalommal értesítést hagy a postaládában, hogy a címhez tartozó postafiókban a sikertelen kézbesítés napjától számított 10 napig a megrendelt termék átvehető. 

                  FELHÍVÁS A CSOMAGOK ÁTVÉTELÉVEL KAPCSOLATOSAN:

Kérjük, hogy kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját készpénzben, vagy bankkártyával  a futárnak. Az át nem vett, és emiatt visszaküldésre kerülő csomagok visszaszállítási díját a megrendelőre terheljük, következő vásárlásait pedig kizárólag banki előre utalás esetén tudjuk teljesíteni.

Néhány esetben előfordulhat, hogy a szállító nem találja meg a csomag címzettjét, vagy a címzett nem tartózkodik a megadott helyen, esetleg nem kapta meg az értesítőt. Ilyen esetekben kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon és a postaköltség ismételt felszámításával újra kipostázzuk a csomagot. Amennyiben ugyanarról a címről több alkalommal is visszaérkezik a csomagot, automatikusan töröljük a további megrendeléseit, illetve címére csak az áru értékének átutalással történő kiegyenlítése után szállítunk.

A küldemény kézhezvételekor ellenőrizze annak sértetlenségét. Ha a csomag sérült és nincs mellékelve a futár által kitöltött kárfelvételi jegyzőkönyv, kérjük, ne vegye át a csomagot!

Esetleges áruhiány esetén küldje el a futár által kitöltött jegyzőkönyvet, és azonnal pótoljuk a hiányzó terméket. A további reklamációk/garanciális ügyek érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a kifizetését igazoló számlát és szállítólevelet.

Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a SEPA UNIO Kft. fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

   5.   Elállás joga, módja, következményei

A  bármilyen okból kifolyólag, indoklás nélkül elállhat a termékértékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától.

Ha a Fogyasztó terméket vásárolt, és elállási jogát  gyakorolja, akkor a Fogyasztó köteles az Elállási iIdőszak alatt a SEPA UNIO Kft. részére elállási nyilatkozatát minden kétséget kizáróan igazolható módon az Elállási Időszakon belül megküldeni. Ha a Fogyasztó a megjelölt határidőben minden kétséget kizáróan igazolható módon nem küldi meg elállásinyilatkozatát, ez úgy minősül, hogy a Fogyasztó nem teljesítette az elállási jog gyakorlásához szükséges feltételeket, ezért a szerződése nem kerül felbontásra, szerződése továbbra is hatályban marad.

Elállási nyilatkozatát elküldheti a cipomarkabolt@gmail.com e-mail címre.

Az új Ptk. értelmében a szerződő fél csak akkor minősül fogyasztónak, ha a szerződést olyan célból köti, amely független az általa folytatott gazdasági tevékenységtől.

Amennyiben a Fogyasztó a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet rendelkezik. A Fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

Ellállás esetén a sértetlen, nem használt, utcán nem hordott terméket kizárólag az eredeti számlával 14 napon belül saját költségén küldje vissza a SEPA UNIO Kft. 8000 Székesfehérvár, Palotai út 4. címre, és cégünk 14 napon belül visszatéríti Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. Kizárólag sértetlen, nem hordott, gyári állapotban lévő cipő és csomagolás esetén áll módunkban visszatéríteni a cipő vételárát. A cipős doboz nem csomagolóanyag, hanem a termék része, rajta szerepelnek a termék egyedi azonosítói. Így kizárólag eredeti csomagolással rendelkező terméket fogadunk vissza! 

Kérjük, szíveskedjen figyelembe venni, hogy a cipősdoboz a termék része, így olyan visszaküldött cipőt, aminek a doboza nincs becsomagolva, nem áll módunkban átvenni. Ugyanis az összeragasztott, tönkrement dobozzal rendelkező terméket nem tudjuk tovább értékesíteni.

Abban az esetben, ha a terméket a Vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Fogyasztónak kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén az elállási nyilatkozatot 14 napon belül el kell küldeni a Szolgáltató részére, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi - de az elállás bejelentésétől számított legfeljebb 14 napon belüli - visszajuttatásáról. Elállás esetén a SEPA UNIO Kft. követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

A fogyasztó nem élhet az elállás jogával, ha a terméket a vásárlást követően használatba fogta, kimosta vagy bármilyen átalakításnak vetette alá, feltéve, hogy a termék megfelel a rajta feltüntetett minőségi követelményeknek.

Interneten történt vásárlással kapcsolatosan márkaboltjaink nem tudnak vásárlóink segítségére lenni.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a SEPA UNIO Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére. Pénzt visszafizetni banki átutalással tudunk,a postai visszafizetést a magas postai költségek miatt nem vállal cégünk!

Kérjük visszaküldési szándéka előtt írásban vegye fel velünk a kapcsolatot a cipomarkabolt@gmail.com  e-mail címen, hogy zökkenőmentesen tudjunk Önnel közreműködni. Kérjük NE küldje vissza a terméket utánvéttel terhelt csomagban, mert azokat NEM áll módunkban átvenni!

A SEPA UNIO Kft. végig fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

Amennyiben a fogyasztó jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulhat a lakóhelye szerinti illetékes járási hivatalhoz, mint fogyasztóvédelmi hatósághoz vagy lakóhelye vagy a szolgáltató székhelye szerinti illetékes szakmai kamara mellett működő Békéltető Testülethez. 

A járási hivatalok elérhetősége ezen a linken található: http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista

A Székesfehérvári Békéltető Testület elérhetősége:

8000 Székesfehérvár

Hosszúsétatér 4-6., Gazdaság Háza

Tel.: 22/510-310

e-mail: bekeltetes@fmkik.hu

 

6.    Szavatosság

Szavatossági igény minden esetben kizárólag az eredeti számla bemutatásával érvényesíthető, a vásárlást követő 2 éven belül, ha a meghibásodás a vásárláskor már meglévő gyári hibából keletkezett.

A kifogásolt termék fogyasztói reklamációjának jogosságát abban az esetben tudjuk megvizsgálni és kezelni, amennyiben a vásárló saját költségén eljutatja hozzánk a meghibásodott lábbelit a jelen ÁSZF-ben feltüntett címünkre.

Fogyasztói reklamáció

Az ezzel kapcsolatos szabályokat a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet részletezi valamint a 49/2003 (VII.30) GKM rendelet tartalmazza, továbbá a Polgári Törvénykönyv idevonatkozó rendelkezései az irányadók. 

A PTK. tartalmazza azt a szabályt, miszerint jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A szavatosság körében fő szabály szerint a vásárló köteles bizonyítani „igazát”, vagyis azt, hogy a hiba oka már a vásárláskor megvolt a termékben és a hibát nem a vevői rendeltetésellenes használat okozta. Szavatosságnál azonban fontos, a fogyasztói szerződésekre irányadó - és a fő szabály alól kivételt képező – szabály, miszerint a teljesítéstől számított 6 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell (úgy kell tekinteni), hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt. Ennek értelmében az első hat hónapban jelentkező kellékhiány miatti felelősség alól az eladó fél csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy az eladáskor a termék hibátlan volt, tehát a hiba oka a teljesítés után, a termék nem rendeltetésszerű használata miatt keletkezett. Kiemelendő azonban, hogy csakis a Ptk. szerinti fogyasztói szerződésekre áll ez a vélelem szavatosság esetén, így a Ptk. alapján fogyasztónak nem minősülő vevőre nem vonatkozik ez a szabály. Ahhoz ugyanis, hogy a teljesítést követő 6 hónapon belül felismert hiba esetén a fogyasztónak nem minősülő vevő sikeresen érvényesíthesse a szavatossági jogait, bizonyítania kell, hogy a hiba oka már a teljesítéskor megvolt.

A lábbeli használhatósága és rendeltetése azt jelenti, hogy az Ön által vásárolt lábbelit milyen körülmények, időjárás-, illetve terepviszonyok között, milyen hordási intenzitás mellett ajánlott viselni. Univerzális lábbeli nincs! Ha nem a rendeltetésnek megfelelően viseli a lábbelit, az károsodhat, vagy tönkre mehet, ami nem szavatosság-érvényesítési jogalap.

Nagyon sarkalatos pont ebben a témakörben a lábbelik vízállósága, emiatt fontos tudni, hogy csak a TEX membránnal ellátott cipők garantáltan vízállók! A TEX membránt a cipőn jól láthatóan embléma jelöli! A természetes bőr rostszerkezetén a nedvesség mindkét irányba átdiffundál. Ez egyben biztosítja a lábfej megfelelő szellőzését. A membrán nélkül készült cipők anyaga emiatt rövid idő után átázik. Az átvarrott technológiával készült cipők átlagon felüli komfortot biztosítanak, sajnos azonban a varrásnál - leggyakrabban az orr-résznél - átereszthetik a vizet. Ezért használatuk csak száraz időben javasolt.

 

Minden bőrfajta és egyéb anyag vízállóságát impregnálással fokozni lehet!       

További hasznos információk a kellékszavatosságról, és a kapcsolatos fogalmakról:


        http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/146
        http://fogyasztovedelem.
kormany.hu/node/151

7.      Adatvédelem

A Fogyasztó által a rendelési folyamat során megadott adatokat a SEPA UNIO Kft. kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása céljából tárolja, kivéve ha a regisztráció során vagy bármikor azt követően hozzájárulását adta, hogy részére elektronikus vagy postai úton marketing információt küldjünk. Adatait harmadik fél részére csak a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként közreműködő partnerinknek (pl. futárszolgálat) továbbítjuk. Partnereink az így kapott adatokat semmilyen formában nem jogosultak felhasználni, tárolni, illetve továbbadni.

A SEPA UNIO Kft. a Fogyasztó kérésére a SEPA UNIO Kft. által kezelt személyes adataival kapcsolatban tájékoztatást ad, illetve azokat a Fogyasztó kérésére módosítja.

A felhasználó saját személyes adatainak törlési igényét e-mailben a cipomarkabolt@gmail.com címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat.

Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. valamint a 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvénynek megfelelően járunk el.

Adatkezelési szám: 029510000

8.     Jogi információ


Elállás joga: Abban az esetben, ha Ön el kíván állni megrendelésétől, azt a 45/2014. kormányrendeletben részletesen rögzített feltételek mellett megteheti.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, amely meghatározza a fogyasztói szerződéssel kapcsolatos tájékoztatás és a teljesítés egyes szabályait, továbbá a távollévők között és az üzlethelyiségen kívül kötött fogyasztói szerződés esetében a szerződés megkötésére és az elállási, illetve a felmondási jogra vonatkozó részletes szabályokat, továbbá az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 


Ügyfélszolgálatunk - ügyfélszolgálatunkat a cipomarkabolt@gmail.com e-mail címen vagy a +36-20-454 6440 -es telefonszámon érheti el munkanapokon 9-16 óráig.
 


Észrevételek és panaszok - Észrevételeit és panaszait kérjük írja meg nekünk a cipomarkabolt@gmail.com e-mail címre.  
Egyéb feltételek  - A SEPA UNIO Kft. ezúton tájékoztatja, hogy személyes adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Külön rendelkezés hiányában a SEPA UNIO Kft. a későbbiekben tájékoztatja Önt akcióiról és újdonságairól. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!

A weboldalon kötött szerződések nyelve magyar. A szerződések írásban kötött szerződésnek minősülnek, iktatjuk őket, és azok a későbbiekben visszakereshetők.

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai - A vásárolt áruk tulajdonságait és jellemzőit a konkrét árucikk nagyított képe mellett találja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. 

A feltüntetett árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból, programhibákból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

A webáruházban kizárólag az adott szezon modelljei megrendelhetők. Üzleteink kínálata ennél jóval bővebb. A honlapon feltüntetett akciós felhívások az üzletekben szereplő árukészletre vonatkoznak.

 

Adatvédelem:

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével a SEPA UNIO Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit elfogadja.

Adatvédelmi Szabályzat

 

Preambulum

Cipőker számára kiemelt fontosságú cél a honlap látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme és a látogatók személyiségi jogainak tiszteletben tartása. Cégünk a mindenkor hatályos törvényi rendelkezések betartásával kezeli és tárolja a felhasználok adatait, különös tekintettel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényre, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvényre, valamint a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényre.

Személyes adatok felvételének módja, felhasználása és azok kezelése

Egyes, az Ön részére nyújtott szolgáltatásaink biztosítása végett meghatározott adatok megadását kérhetjük. Ilyen adatok különösen: név, cím, email cím, telefonszám/mobiltelefonszám. Az adatok szolgáltatása önkéntes, adatainak megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok adott szolgáltatás keretében történő felhasználásához. Az ilyen adatokat kizárólag a megadott célra használjuk fel, és csak addig tároljuk, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt. Az adatok kezeléséhez való hozzájárulás visszavonható, amennyiben Ön hozzájárulását visszavonja, az adatok kezelését és tárolását megszüntetjük.

Személyes adatait elsődlegesen termékek és szolgáltatások biztosítására használjuk fel. Termékekkel, ajánlatokkal és hírekkel kapcsolatos információk/anyagok küldése e-mailben, melyek a Cipőker és kereskedelmi partnerei termékeivel kapcsolatosak. Ilyen üzeneteket csak az esetben küldünk, amennyiben Ön beleegyezett abba, hogy hajlandó a Cipőker-től származó e-maileket fogadni.

A kifejezett hozzájárulásával Ön beleegyezett abba, hogy adatai a Cipőker adatbázisába kerüljenek, és azokat a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljából minden további engedélyezés nélkül felhasználhassa. Hozzájárulása megadásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Cipőker közvetlen üzletszerzés céljából postai, illetve elektronikus úton reklámot továbbítson, valamint hogy adatait közvélemény- és piackutatás céljából saját szolgáltatásának fejlesztése érdekében felhasználja.

 

Személyes adatainak módosítása

Ön bármikor kérhet felvilágosítást a Cipőker által kezelt adatairól. Szükség esetén, bármikor indoklás és korlátozás nélkül ingyenesen kérheti azok módosítását, továbbá azok adatbázisból való törlését a cipomarkabolt@gmail.com email címen, valamint postai úton a SEPA UNIO Kft., 8000 Székesfehérvár, Palotai út 4. címen.

 

Személyes adatok védelme

A Cipőker az Ön személyes adatait törvényesen dolgozza fel és mindent elkövet, azok biztonságos kezelése érdekében. Harmadik félnek azokat, a jogszabályokban előírt esetektől eltekintve, hozzájárulás nélkül nem adja tovább. Megteremtjük azokat a technikai feltételeket, intézkedéseket és eljárási szabályokat, amelyek lehetővé teszik az Ön adatinak védelmét és megakadályozzák azok megsemmisülését, valamint jogosulatlan felhasználását. Személyes adataihoz a Cipőker azon munkatársai férhetnek hozzá, akiknek feladatkörükben meghatározott feladatuk ellátásához szükséges.

Minden esetben, amikor személyes adatokat ad meg, fennáll annak a veszélye, hogy egy külső fél valamilyen módon megszerzi és felhasználja ezeket az adatokat (például: nyilvános hálózatokon történő adatszolgáltatás). A Cipőker mindent megtesz a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében, nem tudja garantálni az interneten küldött adatok biztonságát, így minden ilyen adatküldés a felhasználó felelősségére történik.

Kiskorúak adatainak védelme

Kiemelten fontos jelentőségűnek tartjuk a gyermekek személyes adatainak védelmét, és az ahhoz fűződő jogok tiszteletben tartását. Felhívjuk a gyermekek szüleit és gyámjait, hogy vegyenek részt aktívan gyermekeik internetes tevékenységében. A 14. életévét be nem töltött kiskorú és az egyébként cselekvőképtelen látogató nevében a törvényes képviselő adhat hozzájárulást. A 14. életévet betöltött, de 16. életévét még be nem töltött kiskorú, valamint az egyébként korlátozottan cselekvőképes látogató a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez. A 16. életévét betöltött kiskorú látogató önállóan adhat hozzájárulást, jognyilatkozata érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

A szabályzat változásai

Ezen szabályzat jogszabályi háttérének, valamint egyéb feltételek változása esetén szükség lehet a szabályzat módosítására. Célunk megfelelni az új előírásoknak és a technológiai fejlődésnek, ezért fenntartjuk a jogot, hogy az ilyen változtatásokat saját belátásunk szerint eszközöljük. Arra kérjük Önt, hogy amennyiben teheti, rendszeresen ellenőrizze a szabályzat tartalmát, hogy tisztában legyen a honlap használat aktuális feltételeivel.

Az Ön belegyezése

A Cipőker honlapjainak használatával Ön elfogadja jelen Adatvédelmi Szabályzat, valamint a felhasználási feltételek tartalmát. Ha Ön nem ért egyet Adatvédelmi Szabályzatunk vagy a felhasználási feltételeink tartalmával, kérjük, ne adja meg személyes adatait.

Az adatkezelésért felelős

SEPA UNIO KFT.

8000 Székesfehérvár,  Palotai út 4.

adószám: 11863588-2-13

cégjegyzékszám: 13-09-139649

 

9. A webáruház tárhelyének szolgáltatója

UNAS Online Kft.
Postai cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Székhely cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Telefon: +36-99/200-200
Fax: +36-99/200-200

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelés

I.    Az adatkezelő (Szolgáltató)

A Szolgáltató neve:    SEPA UNIO Kft.
Székhelye és postai címe:    2040 Budaörs, Zombori u. 16. G.
Nyilvántartó hatóság:    Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság
Cégjegyzékszáma:    Cg. 13 09 139649
Adószáma:    11863588213
E-mail címe:    cipomarkabolt@gmail.com        
Honlapjának címe:    www.sepa.hu
Telefonos ügyfélszolgálat:    +36 20 40 97 440
Ügyfélszolgálat e-mail címe:    cipomarkabolt@gmail.com
Tárhely szolgáltató neve:    Unas Online Kft.
Tárhely szolgáltató címe:    9400 Sopron, Kőszegi út 14.

    
II.    A Társaság által alkalmazott adatvédelmi irányelvek

1.    Az Szolgáltató, mint adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

2.    Az Szolgáltató adatkezeléseivel kapcsolatos tájékoztatás folyamatosan elérhető a sepa.hu weblap kezdő oldalának láblécében.

3.    A Szolgáltató jogosult az Adatkezelés Szabályzatot egyoldalúan módosítani. Az Adatkezelési Szabályzat módosításának esetén a Szolgáltató a Felhasználót a változások www.sepa.hu oldalon történő közzététele útján értesíti, a módosítás hatályba lépését megelőzően legalább nyolc (8) nappal. A Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított Adatkezelési Szabályzatot.

4.    A Szolgáltató elkötelezett Felhasználó személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
5.    A Szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
•    2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
•    2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
•    2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

6.    A Szolgáltató a szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat az érintettek hozzájárulása alapján és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

7.    A Társaság kötelezettséget vállal arra, hogy Felhasználói bármely Személyes adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őket az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a Társaság felhívja a Felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.

8.    Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott Személyes adatokat a Társaság az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

9.    A Szolgáltató az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során a jogszabályok által rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A Társaság kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan Felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.

III.    Az adatkezelés jogalapja

1.    Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Avtv.) 5. § (1) a) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-ában foglaltak.

2.    Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

3.    Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
a)    a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy

b)    az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll

további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

IV.    Az adatkezelés célja és a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosultak

1.    Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. A Szolgáltató szolgáltatásainak adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak, bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé. A Szolgáltató a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja.

2.    Online webshop szolgáltatás (lábbeli, kiegészítő stb. vásárlása)

Az adatkezelésre a Felhasználónak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely a weblapon található webshop szolgáltatás igénybevételhez szükséges. A nyilatkozatot a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételével adja meg. A nyilatkozat tartalmazza a Felhasználó kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

Az Adatkezelés célja a weboldalon található webshop szolgáltatás nyújtásának biztosítása, a megrendelés, annak kiszolgálása, a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése. Az adatkezelés célja továbbá a Felhasználó, mint vásárló beazonosítása, valamint a megrendelt szolgáltatás teljesítése, azzal kapcsolatos értesítések kiküldésének, a számlakiállítás, a fizetés lebonyolításának lehetősége, a Felhasználók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése. Kezelt adatok: vezeték és keresztnév, telefonszám, e-mail cím, szállítási és számlázási cím, a rendelés száma, dátuma és időpontja, áfás számla esetén név, cím és adószám. Az adatkezelés időtartama: 8 év.

3.    Elektronikus hírlevél

Amennyiben a Felhasználó feliratkozik a hírlevélre, az Adatkezelő saját döntése szerinti gyakorisággal hírlevelet küldhet neki. A Hírlevélre való feliratkozással a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az ehhez szükséges személyes adatait kezelje.

Az adatkezelés célja: reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése. A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, lakhely.

Az adatok kezelésének időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig. A hírlevelet lemondani a hírlevél alján található Leiratkozás linkre kattintva lehet. A személyes adatok törlésére, az erre irányuló kérés beérkezésétől számított 10 munkanapon belül kerül sor.

4.    Cookie
Az Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún.
„cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználói élmény növelése érdekében. A weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával a Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz az Adatkezelő hozzáférhessen. A Felhasználó a böngésző program segítségével beállíthatja és meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet.

5.    Statisztikai adatok

Az adatokat az Adatkezelő felhasználhatja statisztikai célokra. Az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, az érintett Felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatát semmilyen formában nem tartalmazhatja.

6.    A Szolgáltató honlapjai

Külső szolgáltató segíti a honlap látogatottsági és egyéb web-analitikai adatainak független mérését (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő tud részletes felvilágosítást nyújtani, elérhetősége: http://www.google.com/analytics.

7.    Egyéb adatkezelések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az Adatkezelőt. A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

8.    Az Adatkezelő a neki megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősség-vállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta. Amennyiben a Felhasználó nem saját személyes adatait adja meg, úgy kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

9.    A személyes adatok megismerésére jogosultak a Szolgáltatóval munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban álló munkatársak, a termékek kiszállításában közreműködő futárszolgálat munkatársai (amennyiben a kiszállítást a vásárló kérte), valamint az Adatfeldolgozók.

V.    Az adatok továbbítása, az Adatfeldolgozók megnevezése

1.    A Szolgáltató személyes adatokat harmadik személyeknek csak a Felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, illetve a jelen dokumentumban jelzett adatfeldolgozóknak való átadásra.

2.    A szolgáltatás igénybevételével a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató az adatokat továbbíthassa az alábbi partnereknek:

-    A számlázás technikai feltételeit biztosító szolgáltatónak, mint Adatfeldolgozónak: számlázz.hu, üzemeltető: KBOSS.hu Kft. (adószám: 13421739-2-13, cégjegyzékszám: 13-09-101824, székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b)
-    A Felhasználóknak szóló e-mail kiküldésével összefüggő feladatokat az Adatkezelő maga, mint Adatfeldolgozó végzi.

-    A vásárlás folyamatában részt vevő, a fizetést bonyolító pénzintézetek számára a Szolgáltató átadja azokat az adatokat, amelyet az adott pénzintézet a fizetés lebonyolításához megkövetel. Az adatok köre pénzintézetenként eltérő. A pénzintézet saját adatbekérő oldalain megadott személyes adatokat a Szolgáltató nem ismeri meg.

3.    A Szolgáltató, mint Adatkezelő jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely adattovábbításra őt jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítása, valamint az ebből származó következmények miatt az Adatkezelő nem tehető felelőssé.

VI.    Adatbiztonsági intézkedések

1.    A személyes adatokat kezelésével, tárolásával kapcsolatban a Szolgáltató a lehető legnagyobb gondossággal jár el. Az informatikai biztonság területén a Szolgáltató az ésszerűen elérhető leghatékonyabb, legmodernebb eszközöket és eljárásokat alkalmazza.

2.    Az Adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

3.    Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Avtv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

4.    Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

5.    A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

6.    Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

7.    A Szolgáltató a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

a)    az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);

b)    hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

c)    változatlansága igazolható (adatintegritás);

d)    a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

8.    A Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

9.    A Szolgáltató az adatkezelés során megőrzi

a)    a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

b)    a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

c)    a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

10.    A Szolgáltató informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. A Szolgáltató a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

11.    Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek a hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, vagy az információ felfedésére, módosítására vezethetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. Azonban az Internet köztudomásúlag – így a Felhasználók számára is ismert módon – nem száz százalékos biztonságú. Az elvárható legnagyobb gondosság ellenére megvalósuló kivédhetetlen támadások által okozott esetleges károkért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.


VII.    Az érintettek jogai és azok érvényesítése, tiltakozás személyes adat kezelése ellen, bírósági jogérvényesítés és kártérítés

1.    A személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igény a regisztrált e-mail címen, vagy postai úton küldött teljes bizonyító erejű magánokiratban kifejezett, írásos nyilatkozattal közölhető.
Személyes adataik kezeléséről a Felhasználók tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó e-mail címéről küldik. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben a cipomarkabolt@gmail.com címre kell eljuttatni. A Szolgáltató köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

A fentebb írt tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.
Az érintett tájékoztatását az adatkezelő csak az Avtv-ben meghatározott esetekben tagadhatja meg. A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására e törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetőségéről. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti.

2.    Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

3.    Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

4.    A személyes adatot törölni kell, ha

a)    kezelése jogellenes;

b)    az érintett – az Avtv-ben foglaltak szerint - kéri;

c)    az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

d)    az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

e)    azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A fenti bekezdés d) pontjában meghatározott esetben a törlési kötelezettség nem vonatkozik azon személyes adatra, amelynek adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni.

5.    Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

6.    Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
7.    A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

8.    Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

9.    Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a)    ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;

b)    ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint

c)    törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a reá irányadó határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – az Avtv. 22. §-ban meghatározott módon bírósághoz fordulhat.
Ha az adatátvevő jogának érvényesítéséhez szükséges adatokat az érintett tiltakozása miatt nem kapja meg, úgy az értesítés közlésétől számított 15 napon belül, az adatokhoz való hozzájutás érdekében – az Avtv. 22. §-ban meghatározott módon - bírósághoz fordulhat az adatkezelő ellen. Az adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja.

Ha az adatkezelő az értesítést elmulasztja, az adatátvevő felvilágosítást kérhet az adatátadás meghiúsulásával kapcsolatos körülményekről az adatkezelőtől, amely felvilágosítást az adatkezelő az adatátvevő erre irányuló kérelmének kézbesítését követő 8 napon belül köteles megadni. Felvilágosítás kérése esetén az adatátvevő a felvilágosítás megadásától, de legkésőbb az arra nyitva álló határidőtől számított 15 napon belül fordulhat bírósághoz az adatkezelő ellen. Az adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja.

Az adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

10.    Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint az Avtv. 21. §-ban meghatározott esetekben az adatátvevő az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az Avtv. 21. § (5) és (6) bekezdése szerinti esetben a részére történő adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe az Adatvédelmi Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az Avtv. 21. §-ban meghatározott adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az Avtv. 21. §-ban meghatározott esetekben az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő az Avtv. 21. § (5), illetve (6) bekezdésében meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

A bíróság elrendelheti ítéletének - az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett e törvényben védett jogai megkövetelik.

11.    Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

VIII.    Jogérvényesítési lehetőségek:

Kérdéseivel, illetve észrevételeivel keresse a Szolgáltató munkatársát a cipomarkabolt@gmail.com e-mail címen. A Felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján a bíróság előtt gyakorolhatja. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu URL http://naih.hu


Melléklet

A jelen Adatkezelési Tájékoztatóban alkalmazott definíciók


adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; adatkezelő:

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a személyes adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon elvégzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából; adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

Felhasználó: az a természetes személy, aki a Szolgáltató honlapján regisztrál vagy regisztráció nélkül vásárol;

gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése;

harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

nyilvánosságra hozatal: a személyes adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.